Mainos
Mainos

Lapsikauppa uhkaa Haitissa

MTV:n Huomenta Suomessa vieraillut Suomen Unicefin pääsihteeri Pentti Kotoaro kertoo järjestön seuraavan erittäin tarkasti lasten turvallisuutta.

- Kriittisin tilanne on se, että vanhemmistaan eroon joutuneet tai vanhempansa menettäneet lapset eivät joudu lapsikauppiaiden käsiin tai muutoin heitteille. Lasten turvallisuutta seurataan ja tarkastetaan nyt erittäin tiiviillä seulalla, Kotoaro painottaa.

Aiemmissa katastrofitilanteissa on huomattu, että poikkeustilanne tekee tilanteen otolliseksi lapsikaupalle. Haitissa on jo ennen maanjäristystä 1000-2000 lasta joutunut lapsikaupan uhriksi vuosittain.

Tällä viikolla Unicef jakaa puhdasta vettä noin puolelle miljoonalle haitilaiselle. Lapsille aloitetaan massiivinen rokotusohjelma, jonka tarkoituksena on rokottaa noin 600 000 lasta tuhkarokkoa, kurkkumätää ja jäykkäkouristusta vastaan.

Katso Suomen Unicefin pääsihteerin Pentti Kotoaron haastattelu (Huomenta Suomi 25.1.2010)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme