Mainos
Mainos

Lapsisotilaiden määrä kasvanut rajusti

Tuoreen raportin mukaan lapsisotilaiden käyttö on lisääntynyt runsaasti. Lapsia käytetään muun muassa sotilaina, seksiorjina ja työvoimana.

Lapsisotilaiden määrä on kasvanut viime vuonna valtavasti Norsunluurannikolla, Liberiassa ja Kongon demokraattisessa tasavallassa. Tieto ilmenee lapsisotilaiden käyttöä vastaan kampanjoivan ihmisoikeusjärjestön raportista.

Järjestö löysi kaikkiaan 18 maasta lapsisotilaita, jotka olivat joutuneet ihmisoikeusrikkomuksen uhriksi. Näitä maita oli Afrikassa, Aasiassa, Latinalaisessa Amerikassa ja Lähi-idässä.

Lapsia käytettiin muun muassa sotilaina, seksiorjina ja työvoimana. Kongossa lapsia joutui raiskausten ja seksuaalisen kidutuksen uhreiksi. Burmassa taas noin 70 000 lasta on värvätty hallituksen asevoimiin.

Raportti julkistettiin ennen YK:n turvallisuusneuvoston ensi tiistaina järjestettävää kokousta, jossa on määrä keskustella lapsisotilaista.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme