Mainos
Mainos

Lapsityöraportti ruoskii länttä ja Aasiaa

Global March Against Child Labour -järjestön puheenjohtaja, tunnettu intialainen lapsityövoiman vastustaja Kailash Satyarthi totesi Delhissä järjestetyssä tiedotustilaisuudessa, että lasten ruumiillinen, emotionaalinen ja seksuaalinen riisto on maailmanlaajuinen ilmiö. Raportissa käsitellään lapsityötä, lapsiprostituutiota ja -pornografiaa, orjuutta sekä lapsisotilaita.

-Toisaalta elämme informaatioteknologian vallankumouksen, globalisaation ja ennennäkemättömien mahdollisuuksien aikaa. Mutta tähän kaikkeen liittyy myös orjuutta, prostituutiota ja lapsilla kuin eläimillä käytävää kauppaa vaurauden tuottamiseksi toisille kauhistuttavissa olosuhteissa, totesi Satyarthi raporttia julkistaessaan. Hänen mukaansa Intia on maailman suurin lapsityövoiman käyttäjä 120-miljoonine lapsityöntekijöineen.

Seuraavina ovat Pakistan, Bangladesh, Indonesia ja Brasilia. Raportissa mainitaan esimerkkinä eurooppalaisesta lapsityövoiman käytöstä 3000 albanialaisen lapsen tuottaminen Italiaan ja Kreikkaan kerjäämään ja pesemään autojen tuulilaseja ilman palkkaa.

-Laki yksinään ei muuta tilannetta. Tarvitsemme parempaa lakien noudattamista, parempaa tietoisuutta, yhteiskunnallista toimintaa ja poliittista tahtoa lapsityövoiman käytön lopettamiseksi, sanoi Satyarthi.
(STT-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme