Mainos
Mainos

Lapsiuhrien määrä kasvaa Gazassa

Gazan sairaaloihin hoitoon tuotujen lasten määrä on kasvanut, kertoo Punainen Risti. Myös Palestiinan terveysministeriö laskee, että lähes puolet sairaaloihin tuotavista potilaista on naisia ja lapsia

Punaisen Ristin mukaan sairaalaan tuoduilla potilailla on usein vakavia monivammoja, ja amputaatioita tehdään aiempaa enemmän. Pelkästään eilen Punaisen Ristin kirurginen ryhmä teki 25 leikkausta ja oli auttamassa noin sataa potilasta.

Avustusryhmä työskentelee Gazan suurimmassa sairaalassa Shifassa ja sen työntekijöihin kuuluu myös suomalainen leikkaussalihoitaja. Suomen Punainen Risti on lähettämässä Gazaan lähipäivinä myös kokeneen terveydenhuollon asiantuntijan tukemaan Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun lääkinnällistä avustustyötä.

Järjestö on antanut lahjoitusvaroistaan 100 000 euroa Gazan uhrien auttamiseksi. Lisäksi ulkoministeriö on ohjannut Suomen Punaisen Ristin kautta Gazaan 500 000 euroa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme