Mainos
Mainos

Las Vegasin joukkoampuja kuljetti hotelliin matkalaukullisia aseita – kukaan ei huomannut mitään epäilyttävää

Poliisi yrittää parhaillaan selvittää, mikä sai Las Vegasin joukkoampuja Stephen Paddockin avaamaan tulen kohti kantrifestivaaliyleisöä, tappaen ainakin 59 ihmistä ja haavoittaen yli 500:aa. Tutkijat uskovat Paddockin toimineen yksin, mikä voi tehdä motiivin selvittämisestä entistä hankalampaa.

Viranomaisten mukaan joukkoampuminen vaikuttaa etukäteen suunnitellulta, koska Paddock oli valmistautunut siihen niin hyvin.

Paddockin kirjautuessa Mandalay Bay -hotelliin torstaina paikallista aikaa, ei mikään vaikuttanut oudolta tai viitannut siihen, mitä kolmen päivän päästä tulisi tapahtumaan.

CNN:n mukaan Paddock oli varannut itselleen 32. kerroksessa sijaitsevan kaksion, josta oli esteetön näkymä alle 400 metrin päässä järjestettävälle kolmipäiväiselle kantrifestivaalille.

Poliisin mukaan Paddock kuljetti hotellihuoneeseensa eri päivien aikana yli kymmenen matkalaukkua, joissa oli todennäköisesti aseita. Poliisi on kertonut, että hotellihuoneesta löytyi yhteensä 23 asetta. Tutkijat uskovat ainakin yhden aseista toimineen automaattiaseen tavoin.

Washington Postin lähteiden mukaan tutkijat yrittävät nyt selvittää, muokkasiko Paddock ainakin osaa aseista siten, että niillä pystyi ampumaan sarjatulta.

Poliisin mukaan asearsenaali oli hyvin piilotettu, eivätkä esimerkiksi siivoojat huomanneet hotellihuoneessa mitään epäilyttävää. Paddockin uskotaan vieneet aseet hotelliin yksin, mutta asiaa ei ole vahvistettu.

Laukausten huomattiin nopeasti tulevan hotellista

Huoneesta löydettiin myös vasaroita, joilla Paddock rikkoi hotellihuoneestaan kaksi ikkunaa ennen kuin hän avasi tulen noin 22 000 festivaalikävijää kohti.

Ihmiset ovat kuvailleet festivaalialuetta täysin avoimeksi alueeksi, jossa ei ollut minkäänlaista piiloutumismahdollisuutta.

– Ihmisiä ammuttiin samalla kun juoksimme, ja ihmisiä makasi maassa verta vuotaen, itkien ja huutaen. Meidän täytyi vain jatkaa matkaa, konsertissa ollut 28-vuotias Dinora Merino kertoi Washington Postille.

Pelastusviranomaiset havaitsivat nopeasti, että luodit tulivat ylhäällä sijaitsevasta tähystyspaikasta. Viranomaisten huomio kiinnittyi pian Mandala Bay -hotelliin, mutta he eivät ilmeisesti voineet ampua maan tasalta ylös, jotta hotellin muut asukkaat eivät olisi vahingoittuneet.

Sheriffi Joseph Lombardonin mukaan kuuden poliisin tiimi sekä hotellin turvapalvelu kävivät läpi useita hotellin kerroksia, jotta Paddockin huone saataisiin paikannettua. Kun poliisit paikansivat Paddockin, hän alkoi ampua poliiseja hotellihuoneen oven läpi. Poliisit perääntyivät, minkä jälkeen SWAT-erikoisjoukot mursivat hotellihuoneen oven.

Poliisit syöksyivät huoneeseen ja ampuivat ilmeisesti muutamia laukauksia. Paddockin uskotaan kuitenkin olleen jo kuollut, kun poliisit pääsivät huoneeseen. Hän ilmeisesti ampui itsensä. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme