Mainos
Mainos

Las Vegasissa hotelli muruiksi

Kuuluisa Stardust-hotelli rakennettiin aikanaan viskin salakuljetuksesta hankituilla varoilla. Tilalle rakennetaan suurempi hotelli.

Las Vegasin kultakauden hotelleihin kuulunut Stardust on purettu räjäyttämällä. Hotelli oli rakennettu 1958, mutta 1032 huoneen 32-kerroksinen rakennus oli kuitenkin käynyt pienuuttaan kannattamattomaksi.

Hotellin perusti aikanaan Tony Cornero, joka hankki omaisuutensa salakuljettamalla Yhdysvaltoihin viskiä kieltolain aikaan. Cornero kuitenkin kuoli mystisesti juuri ennen kuin hotelli avattiin. Alkuvuosinaan hotelli liitettiinkin järjestäytyneen rikollisuuden toimintaan.

Viimeiset reilut 20 vuottaan hotelli sai olla kunniallisessa omistuksessa.

Stardust suljettiin lopullisesti marraskuussa, ja siitä lähtien sitä valmisteltiin räjäyttämällä tehtyyn purkuunsa. Se oli viimeisiä Las Vegasin 50-60-lukujen kultakauden monumentteja - ja suurin räjäyttämällä tuhotuista. Hotellissa pidettiin upea ilotulitus ennen lopullista paukkua.

Hotellin tilalle nousee viiden tuhannen huoneen uudisrakennus.

(AFP-APTN)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme