Mainos
Mainos

Laskuvarjohyppääjän pelastanut pilotti palkittiin

Sankarilentäjä on palkittu yhdellä Britannian korkeimmista mitaleista hänen pelastettua huimapäisesti laskuvarjohyppääjän, joka oli jäänyt jalastaan roikkumaan lentokoneesta. Asiasta kertoo brittilehti Daily Mail verkkosivuillaan.

Lentäjä Garth Greyling palvelee parhaillaan Afganistanissa. Laskuvarjoturman aikaan hän oli laskuvarjohyppytiimin pilotti Saksassa, Bad Lippspringen yläpuolella.

Hypyn yhteydessä koneesta roikkumaan jäänyttä majuria odotti miltei varma kuolema, sillä hänellä ei ollut keinoa viestittää ongelmatilanteestaan pilotille.

Greylingin lähestyttyä kiitorataa lennonohjauksesta tiedotettiin havaitusta ongelmatilanteesta.

Tiedon saatuaan Greyling nosti koneen lentokorkeutta. Tämän jälkeen hän jätti koneen ohjauksen useaksi minuutiksi ja siirtyi koneen takaosaan pelastamaan majurin elämän. Majuri oli jumiutunut köyteen ja lentäjä sai leikkattua köyden irti. Majuri pääsi varavarjonsa avulla turvallisesti maan kamaralle.

Operaatio oli vaarallinen, sillä kone olisi saattanut esimerkiksi joutua syöksyyn, jolloin kummatkin miehet olisivat kuolleet.

Pilotti palkittiin nyt harvinaisella Royal Humane Societyn myöntämällä mitalilla majurin pyynnöstä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme