Mainos
Mainos

Lasten joutuminen seksikaupan uhreiksi huolena Aasiassa

Aasian seksiturismin pääasialliset kohteet ovat Filippiinit, Thaimaa, Kambodzha ja Vietnam. Noin miljoona lasta päätyy vuosittain seksibisnekseen.

Singaporessa kokoontuvat eri maiden asiantuntijat ovat huolestuneet siitä, että erittäin nuoria lapsia päätyy prostituoiduiksi Kaakkois-Aasiassa.

Neljäntoista maan edustajat ovat kokoontuneet YK:n Naisten kehitysrahaston Unifemin järjestämään kolmipäiväiseen konferenssiin, joka käsittelee prostituutiota ja seksiturismia Aasiassa.

Kokouksessa kerrottiin, että seksiturismin pääasialliset kohteet ovat Filippiinit, Thaimaa, Kambodzha ja Vietnam. Seksiturismin ja ihmiskaupan uhreiksi joutuvat ennen kaikkea 10-18-vuotiaat tytöt, joita joko siepataan tai houkutellaan ulkomaille työlupausten avulla.

Asiantuntijoiden mukaan lapsikaupassa pyörii noin miljardin dollarin arvosta rahaa. Noin miljoona lasta päätyy vuosittain seksibisnekseen.

Tohtori Jean D'Cunha Unifemistä kertoi, että räikein hänen näkemänsä lapsiprostituutiotapaus oli kolmivuotias filippiiniläistyttö, jonka äiti pakotti suuseksiin maksavien miesten kanssa.

Suurin osa Kaakkois-Aasiassa seksituristina käyvistä ihmisistä tulee tutkijoiden mukaan Singaporesta.

(MTV3-STT-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme