Mainos
Mainos

Lastensa kustannuksella YouTubessa ”pilailleet” amerikkalaisvanhemmat menettivät huoltajuuden

Erittäin suositulla DaddyOFive -YouTube-kanavalla videoita julkaissut Martinien amerikkalaisperhe on menettänyt kahden lapsen huoltajuuden perhettä ravistelleen skandaalin takia.

Tapauksesta kertoo brittilehti Independent. Viisihenkinen uusioperhe julkaisi YouTubessa säännöllisesti videoita, joissa vanhemmat Mike Martin ja Heather Martin tekivät erilaisia ”jäyniä” lapsille. Erityisesti perheen 9-vuotias poika Cody oli useimmiten vanhempien kiusan kohteena.

Vanhemmat esimerkiksi kiroilivat ja raivosivat lapsille. Eräässä videossa yksi lapsista uhattiin heittää ulos perheestä, ja antaa adoptoitavaksi.

Toisessa videossa perheen isä puolestaan näyttää tönäisevän Cody-pojan suoraan kirjahyllyä päin.

Perheen videoita katsottiin miljoonia kertoja, ja ne saivat kahtiajakautuneen vastaanoton. Osa katselijoista todella piti videoita pilana, mutta osan mielestä kysymys oli lasten törkeästä kiusaamisesta.

Perhe itse on väittänyt kivenkovaan, että videot olivat näyteltyjä. Lopulta lastensuojeluviranomaiset puuttuivat tilanteeseen. Nyt Codyn sekä hänen sisarensa Emman huoltajuus on siirretty heidän biologiselle äidilleen, Rose Hallille.

Äiti on kiittänyt YouTube-yhteisöä tapausten tuomisesta esiin. Hänen mukaansa lapset ovat palaamassa omiksi leikkisiksi itseikseen.

Martinit ovat sittemmin poistaneet raivoa ja huolta herättäneet videonsa. He ovat julkaisseet myös videoidun anteeksipyynnön tapahtuneesta.

Lähteet:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme