Mainos
Mainos

12 Amerikan maata syyttää Venezuelaa demokraattisten sääntöjen rikkomisesta

Kaksitoista Amerikan alueen maata syyttää Venezuelaa demokratian sääntöjen rikkomisesta. Maat lisäksi ilmoittavat, etteivät ne tunnusta Venezuelassa valittua edustajistoa. Edustajiston tehtävä on muuttaa maan perustuslakia.

Edustajisto valittiin kansanäänestyksellä, mutta ehdolla oli ainoastaan presidentti Nicolas Maduron liittolaisia, ja valitussa edustajistossa on muun muassa Maduron poika ja vaimo.

Perun ulkoministeri Ricardo Luna luki Limassa 12 maan tiedotteen, jossa tuomitaan Venezuelan toimet. Allekirjoittajien joukossa ovat muun muassa Meksiko, Brasilia, Argentiina ja Kanada.

Lisäksi Yhdysvallat, Euroopan unioni ja Vatikaani ovat tyrmänneet uuden edustajiston sanoen, että se horjuttaa Venezuelan demokratiaa ja lietsoo levottomuuksia.

Etelä-Amerikan valtioiden kauppavyöhykkeen Mercosurin jäsenvaltiot puolestaan päättivät aikaisemmin yksimielisesti erottaa Venezuelan järjestöstä "demokraattisen järjestelmän pettämisen" perusteella.

Presidentti Maduro on väittänyt, että uusi edustajisto on ratkaisu maan poliittiseen ja taloudelliseen kriisiin.

AFP on korjannut jutun tietoja: kyse on 12 maasta, ei 17:stä, kuten alkuperäisessä versiossa kerroimme. Ne eivät ole pelkästään Latinalaisesta Amerikasta, vaan joukossa on myös Kanada.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme