Mainos
Mainos

Latvia haluaa EU-ulkoministerit koolle Ukrainan takia – "Venäjä ei ole kiinnostunut rauhanomaisesta ratkaisusta"

Euroopan Unionin puheenjohtajamaa Latvia on kutsunut EU:n ulkoministerit hätäkokoukseen Itä-Ukrainan tilanteen vuoksi ensi viikoksi.

Latvian ulkoministeriö julkaisi Mariupolin tapahtumiin liittyen tiedotteen, jonka mukaan on selvää, että Venäjä ei ole kiinnostunut konfliktin rauhanomaisesta ratkaisemisesta.

– Väkivaltaisuuksista vastuussa olevien on hyvä tietää, että kansainvälinen yhteisö reagoi epäilemättä tilanteen kiristymiseen, tiedotteessa sanottiin.

Aikaisemmin EU:n ulkoaisoista vastaava Federica Mogherini tuomitsi Mariupolin raketti-iskut ja sanoi, että tilanteen paheneminen voi johtaa EU:n ja Venäjän välisten suhteiden kiristymiseen entisestään.

Eilen Mariupolissa Itä-Ukrainassa tehdyssä raketti-iskussa kuoli noin 30 ihmistä, joista suurin osa siviilejä. Lisäksi satakunta ihmistä haavoittui. Siviilejä on kuollut myös busseihin tehdyissä iskuissa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme