Mainos
Mainos

Latvia ja Liettua: Venäjä lisännyt sotilaslentoja Itämerellä

Venäjä on lisännyt sotilaslentojaan Itämerellä, sanovat Latvia ja Liettua.

– Lentoja on enemmän kuin pari vuotta sitten. Venäjä haluaa näyttää voimiaan ja harjoittelee lähellä rajojamme, Latvian puolustusministeri Artis Pabriks sanoi keskiviikkona.

Pabriksin mukaan Latvia on ottanut asian puheeksi monesti sotilasliitto Natossa. Latvia ei halua lennoista diplomaattista kiistaa, mutta aikoo tarvittaessa lähettää niistä viestiä "diplomaattisia kanavia pitkin".

Myös Liettua kiinnitti aiemmin tässä kuussa huomiota siihen, että Naton hävittäjät joutuvat yhä useammin saattamaan venäläisiä sotilaskoneita Itämeren yllä.

– Viikottain tai vielä useammin Naton koneiden pitää saattaa Venäjän sotilaskoneita, myös raskaita hävittäjäkoneita, puolustusministeri Rasa Jukneviciene sanoi.

Venäjällä on tukikohta Kaliningradissa Itämeren rannalla. Sotilasliitto Naton Baltian ilmavalvontaoperaatio toimii Liettuasta käsin.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme