Mainos
Mainos

Latvia ja Venäjä sopuun rajalinjasta

Latvian ja Venäjän on määrä tänään sopia maiden välisen rajan vetämisestä. Rajalinjaa koskeva pöytäkirja allekirjoitetaan venäläisessä Pihkovan kaupungissa lähellä Viron itärajaa, kertoi uutistoimisto Itar-Tass.

Latvian ja Venäjän neuvotteluvaltuuskunnat sopivat vielä tänään pöytäkirjan lopullisesta muodosta. Neuvottelut voitiin Itar-Tassin mukaan viedä päätökseen vasta kun Latvia oli luopunut vaatimasta Pihkovan alueeseen kuuluvaa Pytalovoa liitettäväksi omiin alueisiinsa.

Rajalinjasopimus on myös edellytyksenä maiden väliselle kokonaisvaltaiselle rajasopimukselle. Näitä neuvotteluja ovat varjostaneet Venäjän syytökset Latvian venäläisväestön huonosta kohtelusta.

Euroopan turvallisuus- ja yhteystyöjärjestön Etyjin vähemmistövaltuutettu Max van der Stoel aloittaa tänään kaksipäiväisen vierailun Latviaan. Van der Stoel on vaatinut Latviaa höllentämään määräyksiä Latvian kansalaisuuden myöntämisestä maassa asuville vähemmistöille.
(STT-Itar-Tass)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme