Mainos
Mainos

Latvia, Liettua ja Valko-Venäjä sopuun rajapyykistä

Latvian, Liettuan ja Valko-Venäjän ulkoministerit ovat allekirjoittaneet kaikkien kolmen maiden rajan yhdistymispaikkaa koskevan sopimuksen.

Yhtymäkohdasta päästiin käytännössä sopimukseen jo ennen joulua ja sen koordinaatit määriteltiin maaliskuun alussa. Rajapyykki sijaitsee keskellä Ludvinavajärveä. Liettuan ulkoministerin Algirdas Saudargasin mukaan samassa yhteydessä sovittiin Liettuan ja Valko-Venäjän kesken jatkoneuvotteluista rajanylitysmuodollisuuksien helpottamiseksi.

Valko-Venäjän ja Liettuan välinen raja on 350 kilometrin pituinen. Maat eivät ole toistaiseksi solmineet rajasopimusta. Virallisia rajanylityspaikkoja on vain muutama ja rajasta onkin muodostunut salakuljettajien ja laittomien maahanmuuttajien "valtaväylä" Baltian kautta Länsi-Eurooppaan. Liettua tuleekin neuvotteluissa esittämään sopimusta laittomien maahantulijoiden palauttamiseksi.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme