Mainos
Mainos

Latvia rajoittaa suomalaisten Subutex-matkailua

Latvian viranomaiset ryhtyvät rajoittamaan Subutex-lääkkeen saantia huhtikuun alusta.

Uusista rajoituksista on kerrottu laajalti maan tiedotusvälineissä sen jälkeen, kun julkisuuteen tuli tieto suomalaisten Subutex-matkailusta Latviaan.

Yli 600 suomalaisen narkomaanin ja huumeiden katukauppiaan on arvioitu käyneen säännöllisesti hankkimassa huumeriippuvaisten hoitoon tarkoitettua lääkettä Riiasta. Huumeena käytettynä Subutex vastaa lähinnä heroiinia.

Viron viranomaiset tekivät lopun suomalaisten Subutexin hakumatkoista viime kesänä rajoittamalla lääkäreiden oikeuksia kirjoittaa Subutexia.

Riiassa ilmestyvän Dienna -päivälehden mukaan huhtikuun alusta lähtien Subutex-reseptien tarpeellisuuden vahvistaa Latviassa erityinen lääkärikomissio. Se myöntää Subutexia tarvitsevalle potilaalle lääkkeen käyttöön oikeuttavan kortin, jolla lääkettä saa vain viikon annoksen kerrallaan aiemman kahden viikon sijasta. Lääkekortin voi saada myös suomalainen, mutta Latvian viranomaiset uskovat, ettei viikoittainen Subutex-matkailu Latviaan ole enää kannattavaa suomalaisille.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme