Mainos
Mainos

Latvian kauppaturmassa ei suomalaisia

Latvian viranomaisten mukaan Riian markettiturman uhrien joukossa ei ole suomalaisia, kerrotaan ulkoministeriöstä.

Latvian Suomen suurlähettiläs Pirkko Hämäläinen toteaa, että he ovat olleet yhteydessä Latvian viranomaisiin ja ulkoministeriöön, eikä suomalaisuhreja ole.  Hämäläisen mukaan pelastustyöt ovat rakennuksessa yhä käynnissä.

-Näyttää siltä, että tämä on todella järkyttävä tragedia ja kokoluokassaan yksi suurimmista Latvian itsenäisyyden aikana.

Katon romahduksessa on saanut surmansa jo ainakin 33 ihmistä. Uhriluvun pelätään vielä nousevan.

Riian kaupunginjohtajan mukaan raunioissa voi olla vielä jopa 70 ihmistä. Tarkkaa lukua ei kuitenkaan tiedetä.

Hämäläinen kuvailee turmaa erikoiseksi.

- Viranomaiset ovat jo aloittaneet täällä tutkimustyön. Rakennushan on valmistunut vuonna 2011 ja on kaikin puolin myös palkittu rakennus. Eli tällainen helmi ikään kuin täällä. Supermarketissa oli rakennustyöt katolla käynnissä. Sinne rakennettiin viherpuistoa ja lasten leikkialuetta katolle. Se tiedetään, että rakennustöiden aikana romahdus käynnistyi. Siellähän edelleenkin uutisten mukaan näyttää siltä, että katto on romahtamassa edelleen, suurlähettiläs kuvailee tilannetta.

Maxima-marketin katto romahti eilen alkuillasta. Pian ensimmäisen romahduksen jälkeen rakennus romahti uudelleen toisesta kohdasta.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme