Mainos
Mainos

Latvian pedofiiliskandaalissa uusia käänteitä

Latvian oikeusministeri Valdis Birkavs on lopettanut syömälakkonsa ja ilmoittanut selvittävänsä häntä kohtaan esitetyt syytökset valtionsyyttäjän virastossa. Birkavs aloitti syömälakon 17. helmikuuta, kun Janis Adamsonsin johtama parlamentin erityiskomitea ilmoitti, että maan ylimmästä johdosta ovat pedofiiliskandaaliin sotkeutuneet mm. pääministeri Andris Skele, oikeusministeri, verohallituksen pääjohtaja Andrejs Sonciks sekä valtionsyyttäjän viraston virkamiehiä.

Birkavs ilmoitti asiasta maan parlamentille. Seimissä hän vakuutti uskovansa Latvian oikeuslaitokseen ja toivovansa, että skandaali tutkitaan perinpohjaisesti ja tasapuolisesti. Parlamentti puolestaan antoi pedofiiliskandaalia tutkivalle komitealle jatkoaikaa 13:nteen huhtikuuta saakka. Komitea oli anonut aikalisää siihen saakka, kunnes maahan on nimitetty uusi valtionsyyttäjä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme