Mainos
Mainos

Latviassa karille ajanutta risteilijää yritetään irrottaa

Latvian viranomaisten mukaan maan rannikolla karille ajanutta risteilyalusta yritetään irrottaa ensi yönä. Pelastusviranomaisten mukaan tuuli ja sääolot olisivat tuolloin suotuisat.

Lisäksi alusta yritetään keventää pumppaamalla sen painolastitankit tyhjäksi vedestä.

Latvian pääkaupungista Riiasta Tallinnaan matkalla ollut alus ajoi karille Irben salmessa 18 kilometrin päässä rannikosta. Bahamasaarille rekisteröidyssä Mona Lisa -aluksessa on lähes tuhat ihmistä. Matkustajia on runsaat 650 ja miehistön jäseniä 320.

Aluksessa oli kaikille riittävästi ruokaa, ja juomavettä toimitettiin lisää. Matkustajia ei ollut tarkoitus evakuoida aluksesta.

Puolustusministeri Vinets Veldren mukaan sukeltajat ovat tutkineet laivan, eikä siitä löydetty vaurioita tai polttoainevuotoja.

Karilleajon syystä ei ole tietoa. Yksi mahdollisuus oli, että aluksen kreikkalainen kapteeni yritti kääntää sitä niin, että matkustajat saisivat paremmin kuvia läheisestä Kolkan majakasta.

1960-luvulla rakennettu alus kuuluu saksalaiselle Lord Nelson Seereisen -laivayhtiölle.

(MTV3-STT-Reuters-BNS-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme