Mainos
Mainos

Lavrov arvosteli Etyjiä ja Georgiaa

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov arvostelee kovin sanoin järjestöä epäonnistumisista muun muassa Kosovossa ja Etelä-Ossetiassa. Lavrovin mukaan jo tämän vuoksi tarvittaisiin uusia turvajärjestelyjä.

Lavrov muistutti myös, ettei Etyj ole onnistunut tavoitteessaan estää sotia. Esimerkkinä Lavrov mainitsi Jugoslavian hajoamissodat ja Georgian hyökkäyksen Etelä-Ossetiaan.

Ulkoministerin mukaan Etyjin rakenteita ei voida säilyttää muuttumattomina, jos järjestö haluaa pysyä merkityksellisenä.

Etyjin lisäksi Lavrov arvosteli tiukasti Georgiaa. Maa on ulkoministerin mukaan lopettanut kaasutoimitukset Etelä-Ossetiaan, mikä on aiheuttanut humanitaarisen kriisin.

Myös uusnatsismin nousu häiritsi Lavrovia. Ulkoministeri arveli kuitenkin, ettei asia ehkä vaivaa muita niin paljon, koska yhteiseen loppujulistukseen sitä ei haluttu ottaa. Lavrovin mukaan jotkut haluavat näin unohtaa menneisyyden rikokset.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme