Mainos
Mainos

Lavrov ja Kerry yksimielisiä tulitauosta

Venäjän ja Yhdysvaltojen ulkoministerit ovat yksimielisiä siitä, että Itä-Ukrainaan pitää saada nopeasti tulitauko.

Sergei Lavrov ja John Kerry keskustelivat asiasta puhelimitse eilen, kertoo Yhdysvaltain ulkoministeriö tiedotteessaan.  

Yhdysvaltain mukaan Kerry ei hyväksynyt sitä, että Lavrov kiisti Venäjän raskaiden aseiden edistäneen konfliktia. Kerry oli vaatinut Lavrovia pysäyttämään aseiden viennin Venäjältä Ukrainaan ja aloittamaan konfliktin rauhoittamisen.  

Länsimaat ovat Yhdysvaltojen johdolla syyttäneet Venäjää Itä-Ukrainan separatistien tukemisesta. Venäjä on kiistänyt asian.   

Venäjän mielestä Ukrainan kriisissä on kyse sisäisestä konfliktista. Venäjän lausunnon mukaan Lavrov syytti Yhdysvaltoja Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö Etyjin työn vaikeuttamisesta Ukrainassa ja kehotti Kerryä lopettamaan sen.  

Etyjin tarkkailijat eivät ole voineet mennä Itä-Ukrainassa pudotetun malesialaiskoneen alueelle, koska alueella on käyty kovia taisteluita.  

Venäjä syytti perjantaina Yhdysvaltoja Kiovan hallinnon tukemisesta ja osallisuudesta Itä-Ukrainan verenvuodatukseen.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot