Mainos
Mainos

Lavrov sivalsi: Yhdysvallat haluaa hallita maailmaa

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov syyttää Yhdysvaltoja halusta hallita koko maailmaa. Tästä todistaa hänen mukaansa presidentti Barack Obaman viimeöinen puhe.  

– Obaman puheista paistoi sanoma: ”me olemme ykkösiä”. Yhdysvallat haluaa määritellä maailman politiikan kulun. Sellainen ajattelu ei ole nykyaikaista, Lavrov totesi puheessaan. 

– Yhdysvaltojen ulkopoliittisesta filosofiasta on tullut aggressiivisempaa, mutta uskon, että se vaihe menee ohi. He tulevat huomaamaan, että he tarvitsevat muiden apua, Lavrov sanoi.

Sotilasliitto Natoa Lavrov syyttää "kylmän sodan" mentaliteetista. Liitto on valinnut vastakkainasettelun tien, Lavrov sanoo uutistoimisto Itar-Tassin mukaan.

Lavrov kommentoi uutistoimisto Reutersin mukaan myös Itä-Ukrainan tilannetta. Länsi ei hänen mukaansa ole pystynyt esittämään todisteita siitä, että Venäjä lähettäisi sotilaita ja aseita Itä-Ukrainaan.  

Lavrov myönsi Reutersin mukaan, että Venäjä-mielisillä separatisteilla on hallussaan enemmän maa-alueita kuin aseleposopimus edellyttää. He ovat kuitenkin ulkoministerin mukaan vakuuttaneet Venäjälle, että he vetäytyvät aiemmin sovitulle linjalle.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme