Mainos
Mainos

Lebed tutustuu Natoon

Venäjän turvallisuuspäällikkö Aleksandr Lebed saapui Brysseliin tutustumaan sotilasliitto Naton päämajaan. Hän sanoi aikovansa ryhtyä "vaikeaan, mutta kohteliaaseen vuoropuheluun" Nato-johtajien kanssa sotilasliiton suunnitelmista laajentua itäiseen Eurooppaan.

Lebed kertoi, että hänellä on uusia ehdotuksia esittää pääsihteeri Javier Solanalle, mutta kieltäytyi kertomasta niiden yksityiskohtia. Hän kuvasi Afganistanin tilannetta erittäin kireäksi.
-Vihollisuudet jatkuvat yhä. Liikettä kohti Uzbekistanin ja Tadzhikistanin rajoja on havaittu, hän sanoi saapuessaan Brysseliin.

Lebed tapaa huomenna pääsihteeri Solanan ja Naton kaikkien 16 jäsenmaan suurlähettiläät. Tiistaina hän tutustuu Naton sotilaalliseen päämajaan, missä hän tapaa mm. liiton Euroopan joukkojen komentajan, kenraali George Joulwanin.

Lebed sanoi saksalaisen Der Spiegel -lehden haastattelussa, että Venäjä ei voi hyväksyä Naton laajentumista itään. Lehti ilmestyy huomenna.
(STT-Reuter)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme