Mainos
Mainos

Lebed vaati itselleen lisää valtaa

Venäjän presidentin Jeltsinin turvallisuusneuvonantaja Aleksandr Lebed vaati tänään itselleen täysiä valtuuksia voidakseen taistella "valtavia turvallisuusongelmia" vastaan. Hän ilmoitti myös viisumisäädösten tiukentamisesta. -Tarvitsen lisää valtaa voidakseni hoitaa tehtäväni, sanoi Lebed.

Lebed ilmoitti myös ulkomaalaisten passi- ja viisumisäädösten tiukentamisesta. Uuden säännöt eivät merkitse rautaesiripun uudelleen laskeutumista, mutta Venäjän on puolustettava itseään, hän totesi. Lebedin mukaan ulkomaat aiotaan luokitella sen mukaan, miten ystävällisesti ne suhtautuvat Venäjän.

-Jos me järjestämme luokittelun sivistyneellä tavalla, se ei loukkaa ketään, totesi Lebed.

Epäilyt vallanhimosta Lebed torjui sanoen, ettei valtaoikeuksien lisäämisellä ole mitään tekemistä Lebedin itsensä kanssa, vaan kyse on turvallisuudesta.
-En valmistaudu ottamaan valtaa, hän totesi.

Lebed, joka sai kolmanneksi eniten ääniä presidentinvaalien ensimmäisellä kierroksella, on noussut nopeasti yhdeksi Venäjän vaikutusvaltaisimmista miehistä. Sunnuntaina hän esitti itseään Venäjän varapresidentiksi, mutta hallitus ei lämmennyt aloitteelle.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme