Mainos
Mainos

Lebed vakuutti noudattavansa lakia

Kenraali Aleksandr Lebed kehotti tänään kannattajiaan pysymään rauhallisina ja käyttämään vain perustuslain sallimia keinoja.

-Vetoan asetovereihini, liittolaisiini ja ihmisiin joita en luultavasti edes tunne henkilökohtaisesti ...älkää tehkö mitään äkillistä. Me toimimme käyttäen vain perustuslaillisia keinoja, Lebed sanoi Moskovassa pitämässään tiedotustilaisuudessa muutama tunti sen jälkeen, kun presidentti Boris Jeltsin oli ilmoittanut erottavansa hänet.

Kun Lebediltä kysyttiin, mitä hän aikoi tehdä, jos hän kannattajansa protestoisivat hänen eroaan, Lebed ei vastannut täysin yksiselitteisesti.
-Haluan ensin nähdä käykö näin. Teen päätökseni olosuhteista riippuen, hän sanoi.
Lebed oli äskettäisessä mielipidemittauksessa Venäjän suosituin poliitikko.

Lebed: Tilanne Tshetsheniassa vaikeutuu

Lebed vakuutti aiemmin päivällä radiohaastattelussa pysyvänsä edelleen mukana politiikassa, mutta hän lupasi noudattaa ehdotonta laillisuutta. Lebed ennakoi myös, että tilanne Tshetsheniassa vaikeutuu nopeasti hänen erottamisensa jälkeen. Lebed allekirjoitti elokuun lopussa rauhansopimuksen tshetsheenien sotilaskomentajan Aslan Mashadovin kanssa.

Mashadov sanoi tänään ennen eroilmoitusta, että sota Tshetsheniassa saattaa alkaa uudelleen, mikäli Lebed erotetaan. Tshetshenian rauhanpyrkimykset jäävät nyt alueella taistelevien ja siellä kuolevien venäläissotilaiden äitien huoleksi, Lebed sanoi Moskovan kaiku -radiossa. Tilanne Tshetsheniassa "etenee todennäköisimmin pahinta mahdollista tietä", hän sanoi.

Lebed sanoi, ettei hän aio turvautua sotilaallisiin keinoihin uransa edistämiseksi. Hän ei myöskään omien sanojensa mukaan aio protestoida eroaan Jeltsinille.

Lebedin virkahuone oli suljettu ja hänen puhelimensa oli katkaistu tunti eroilmoituksen antamisen jälkeen, kertoi NTV-televisio. Uutistoimisto Interfaxin mukaan Lebed menetti välittömästi myös henkivartijansa.
(STT-Reuter-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme