Mainos
Mainos

Lebed valmis neuvottelemaan Tshetshenian itsenäisyydestä

Venäjän turvallisuuspäällikkö Aleksandr Lebed on valmis neuvottelemaan siitä, että Tshetshenia eroaisi Venäjästä. Lebedin mielipide tuli ilmi italialaisen La Repubblica -lehden tänään julkaisemassa haastattelussa. Lebed epäilee kuitenkin itsenäisen Tshetshenian kykyä selviytyä omillaan.

-Pysyminen osana Venäjää olisi edullisempaa heille kuin meille, sanoi Lebed. Lebed syytti haastattelussa sekä tshetsheenien sotilasjohtoa että heidän poliittisia johtajiaan siitä, että he ovat toistuvasti huiputtaneet presidentti Boris Jeltsiniä.

Tshetsheniassa puhkesi tänään taisteluita sen jälkeen, kun Venäjän Tshetshenian joukkojen komentaja Vjatsheslav Tihomirov oli uhannut rangaista tshetsheenejä mikäli nämä eivät luovuta sotavankejaan vuorokauden kuluessa. Venäläiset ovat määränneet joukkonsa valmiustilaan Tihomirovin asettaman aikarajan umpeutumisen lähestyessä.

Lebedin on määrä matkustaa lähiaikoina Tshetsheniaan neuvottelemaan alueen tilanteesta.
(STT-Reuter)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme