Mainos
Mainos

Lebed varoitti "räjähdyksestä" Venäjällä

Kenraali Aleksandr Lebedin mukaan Venäjällä tapahtuu "yhteiskunnallinen räjähdys", ellei maa vaihda johtajaansa. Lebed puhui tänään Pariisissa kuusipäiväisen Ranskan-matkansa päätteeksi.

Kansainvälistä profiiliaan matkallaan kohottamaan pyrkinyt Lebed tapasi Ranskassa poliittisia ja talousalan johtajia mutta ei hallituksen jäseniä. Hän kutsui tiedotustilaisuudessa presidentti Boris Jeltsiniä Venäjän sairaaksi mieheksi ja sanoi uskovansa, että hän voittaa uudet presidentinvaalit jos sellaiset Venäjällä järjestetään.

Naton laajentumisaikeista Lebed totesi vain, että Venäjän vakaus palvelee Eurooppaa paremmin kuin Naton laajentuminen. Hän sanoi kuitenkin haluavansa löytää uudenlaisen tasapainon, "jottei Moskovaa enää koskaan pidettäisi vihollisena vaan päinvastoin hyvin luotettavana kumppanina ja syntymässä olevana suurena markkina-alueena".

Jeltsinille kesän presidentinvaalit hävinnyt kommunistijohtaja Gennadi Zjuganov puolestaan varoitti tänään Yhdysvalloissa, että Naton laajentuminen johtaa uuteen kylmään sotaan.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme