Mainos
Mainos

Legendaarisen laulajan hammas huutokaupattiin — hinta yli 20 000 euroa

Beatles-keulahahmon John Lennonin värjäytynyt poskihammas myytiin eilen huutokaupassa parillakymmenellä tuhannella eurolla. Omega Action Housen välittämien kaupankäyntitietojen mukaan hammas irtosi voitokkaalle huutajalle 19 500 punnalla eli noin 22 600 eurolla. Hampaan huhutaan myydyn kanadalaiselle hammaslääkärille.

Hammas kuului Lennonin entiselle taloudenhoitajalle ennen huutokauppaa.

Lennon lahjoitti poskihampaan taloudenhoitaja Dorothy "Dot" Jarlettille 1960-luvulla, jolloin Jarlett hoiti Lennonin Kenwoodin kotia Surreyssä. Erään hammaslääkärikäyntinsä päätteeksi Lennon lahjoitti hampaan Jarlettille. Jarlettin oli määrä antaa se muistoksi tyttärelleen, joka oli innokas Beatles-fani. Tästä lähtien hammas on ollut Jarlettin perheen reliikki.

Dorothy Jarlettin pojan Barryn mukaan hammas oli nyt aika myydä ennen kuin se pääsee katoamaan.

Omega Auction Housen mukaan hammas on niin heikossa kunnossa, että sen alkuperää ei voitu varmistaa dna-testein. Huutokauppakamarin Karen Fairweatherin mukaan hampaan alkuperästä ei kuitenkaan ole minkäänlaista epäselvyyttä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme