Mainos
Mainos

Legioonalaistauti -epidemia laantumassa

Kaakkois-Espanjassa on rekisteröity 575 keuhkokuumetapausta, joista 228 on tähän mennessä todettu legioonalaistaudiksi. Edidemia on kuitenkin jo laantumassa, kertoivat alueen terveysviranomaiset.

Kaksitoista legioonalaistautiin sairastuneista on viety hoitoon teho-osastolle Espanjassa. Useimmat keuhkokuumeeseen eli keuhkotulehdukseen sairastuneista ovat yli 50-vuotiaita miehiä. Alueen terveyshallinnon edustaja Francisco Marquesin mukaan tauti liittyy 14 ilmastointilaitteeseen. Kyseiset ilmastointilaitteet olivat käytössä mm. tavaratalossa, hallituksen virastossa ja terveysministeriön toimistossa. Legioonalaistautiin voi sairastua hengittämällä vesihöyryä, joka sisältää tautia aiheuttavia bakteereja. Tautiin sairastuneet kärsivät yskästä ja kuumeesta. Bakteeri viihtyy parhaiten 37-asteisessa vedessä ja leviää helposti kuumassa vedessä ja ilmastointilaitteissa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme