Mainos
Mainos

Lego-palikat auttoivat 23 vuotta vanhan murhan ratkaisussa

Yhdysvalloissa on ratkaistu 23-vuotta vanha murha. Osansa murhatapauksen ratkaisussa oli Lego-palikoilla. Tapauksesta uutisoivat muun muassa Fox ja NBC.

78-vuotias Lucille Johnson murhattiin raa’asti kotonaan vuonna 1991. Poliisi löysi ympäri taloa tuolloin Lego-palikoita, jotka kerättiin talteen varmuuden vuoksi. Palikoita ei pidetty aiemmin kovinkaan merkittävänä todisteena, mutta nyt ne ovat johtaneet murhasyytteeseen tapauksessa.

Lucille Johnsonin murhan tutkiminen lopetettiin vuonna 2006, koska tapauksessa ei löytynyt enää uusia johtolankoja. Tutkimukset avattiin kuitenkin uudelleen useita kuukausia sitten.

Lapsi mukana surmapaikalla

Nyt murhasta syytetään 47-vuotiasta John Sansingia. Murhatapausta uudelleen tutkiessaan poliisit löysivät lego-palikoista sormenjäljet, jotka kuuluvat Sansingin pojalle.

– On selvää, että Sansing mukiloi Lucillen hengiltä sisällä talossa, samalla kun hän oli jättänyt 5-vuotiaan (poikansa) leikkimään legoilla olohuoneeseen,  Salt Laken Cityn sheriffin edustaja kertoi tiedotustilaisuudessa aiemmin tällä viikolla.

Poliisi tutki uudelleen myös Johnsonin kynsien alta löytyneen ihon. Löydöksen DNA vastasi Sansingilta huhtikuussa otettua tuoretta DNA-näytettä, kertoo NBC:n yhteistyökanava KSL.

Syytetty tuomittu toisestakin raa'asta murhasta

Perheen mukaan Lucille Johnson ei ollut tuntenut Sansingia. Johnsonin tytär uskoo, että Sansing oli päässyt taloon lapsensa avulla.

Poliisi ei arvioinut murhasyytteestä ilmoittaessaan Johnsonin murhan motiivia, mutta tiedossa on, että naisen kotoa oli varastettu joitakin koruja.

Johnsonin murhasta syytetty Sansing on parhaillaan vankilassa Arizonassa, jossa hän odottaa kuolemantuomiota toisesta murhatapauksesta. Vuonna 1998 Sansing oli sitonut, pahoinpidellyt, raiskannut ja murhannut naisen, joka oli tullut miehen kotiin tuomaan kirkon ruokalahjoitusta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme