Mainos
Mainos

Lego varoittaa: Meiltä voi loppua palikat ennen joulua

Tanskalainen leluvalmistaja Lego varoittaa, että se ei välttämättä pysty toteuttamaan tilauksiaan ennen joulua, vaikka sen legotehtaat tekevät kuuluisia palikoita täydellä vauhdilla.

Legon mukaan leluliikkeet Euroopassa ovat tehneet suuria tilauksia ennen joulua, eikä yhtiö pysty täyttämään kaikkia tilauksia ajoissa. Asiasta uutisoi uutistoimisto Reuters.

Yhtiön tiedottaja Roar Trangbaek ei suostunut kertomaan uutistoimisto Reutersille mitkä legomerkit tai mitkä Euroopan maat ovat vaikutusten alaisina. Trangbaek tähdentää, että yhtiö pystyy vanhat tilaukset toimittamaan, mutta uusien kanssa on vaikeuksia.

Legosta on tullut maailman suurin lelumarkkinoilla. Se on voittanut myynneissä jopa yhdysvaltalaisen Mattelin, joka hallitsi markkinoita Barbie-nukellaan ja Monopoly-pelin takana olevan Hasbro-yhtiön. Pääosin voittokulku johtuu Reutersin mukaan yhtiön Lego-elokuvista, jotka ovat tuttuja Suomessakin.

Tanskalaisen yhtiön myynti kasvoi 18 prosentilla vuoden ensimmäisellä puolikkaalla vajaaseen kahteen miljardiin euroon asti.  

– Tehtaamme pyörivät täydellä teholla ja teemme kaikkemme, että voimme vastata kysyntään, Trangbaek sanoo.

Legolla on tehtaan Tanskassa, Unkarissa, Tshekeissä ja Meksikossa. Parhaillaan se rakentaa tehdasta Kiinaan Shanghain lähelle.

Lego-yhtiö on tanskalainen perheyhtiö, joka ei ole listautunut pörssiin. Sen on perustanut tanskalainen puuseppä Ole Kirk Cristiansen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme