Mainos
Mainos

Lehdet: Germanwingsin turmakoneen sisältä kuvattu kännykkävideo löytyi - matkustamon viime hetket

Germanwingsin lentoturmasta on ilmeisesti löytynyt koneen sisällä kuvattu lyhyt videotallenne. Asiasta kertovat saksalaislehti Bild ja ranskalainen Paris Match -sanomalehti. Lehdet kertovat, että heidän toimittajansa ovat nähneet videon.

Lehtitietojen mukaan video olisi ollut muistikortilla, joka puolestaan oli löytynyt turmapaikalta. Lehdet eivät ole julkaisseet itse videotallennetta.

Lyhyen muutaman sekunnin pituisen videoklipin epäillään olleen kuvattu juuri ennen koneen iskeytymistä vuoreen. Videolla kuuluu kaoottista huutoa. Lisäksi taustalta kuuluu hakkausääntä, minkä uskotaan johtuvan siitä, kun lentäjä yrittää hajottaa ohjaamon ovea.

Lehtien mukaan videolta voi havaita sanat ”Hyvä jumala” usealla eri kielellä. Videon lopussa kone alkaa heilua voimakkaasti ja huudot voimistuvat.

Videosta ei pysty erottamaan yksittäisiä henkilöitä eikä sitä, onko sen kuvannut matkustaja vai miehistön jäsen.

Bild-lehden haastattelema matkapuhelinasiantuntija sanoo, että on hyvin harvinaista, että matkapuhelin voisi säilyä ehjänä näin voimakkaassa iskussa. Sen sijaan muistikortit ovat hyvinkin kestäviä.

– Vaikka puhelin hajoaisi palasiksi, muistikortti voi silti säilyä ehjänä, Dirk Lorenz sanoo.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme