Mainos
Mainos

Lehdet: Lontoon iskujen syyllisiä voidaan tunnistaa pian

Times -sanomalehden mukaan poliisin tutkijat uskovat, että pommit oli rakentanut sama henkilö. Televisiokanava NBC puolestaan kertoo, että tutkijat olisivat löytäneet sormenjälkiä pommien jäänteistä.

Britannian poliisi saattaa jo olla ainakin yhden Lontoon pommi-iskuista epäillyn henkilön jäljillä, kertovat lehdet. Talouslehti Financial Times on haastatellut kansainväliseen tutkintaoperaatioon osallistuvaa eurooppalaista lähdettä, jonka mukaan bussissa räjähtäneen pommin räjäyttäjän tunnistamisessa on tapahtunut edistystä.

- Uskon, että kuvia yhdestä tai useammasta epäillystä nähdään jo lähipäivinä, nimetön lähde kertoo.

Brittiläinen Times -sanomalehti puolestaan kirjoittaa, että rikosteknisessä tutkinnassa ollaan nyt erityisesti kiinnostuneita kahdesta ruumiista, jotka löytyivät räjähdyksessä tuhoutuneesta bussista. Lehden haastatteleman poliisilähteen mukaan jomman kumman uskotaan olevaan pommin räjäyttäjän ruumis, sillä bussiin tuotu pommi on paikallistettu näiden henkilöiden läheisyyteen.

Timesin raportin mukaan Lontoon torstaisten iskujen pommit oli hyvin todennäköisesti rakentanut yksi ja sama henkilö. Rakentaja käytti pommeissa sotilastason räjähteitä.

Poliisi on löytänyt kaikilta neljältä räjähdyspaikalta samankaltaisia pomminkappaleita. Tutkijat arvioivat, että repuissa olleet pommit sisälsivät salakuljetettuja räjähteitä, joiden alkuperä voi olla Balkanilla.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme