Mainos
Mainos

Lehdet: Turmakoneen perämiehellä ehkä silmäongelmia

Germanwingsin matkustajakoneen vuoreen lentäneellä Andreas Lubitzilla arvellaan olleen ongelmia silmissä.

Eri maiden medioiden mukaan Lubitz olisi hakenut hoitoa silmävaivoihin. New York Times kertoo verkkosivuillaan, että näkövaikeudet saattoivat uhata jopa perämiehen haaveita uran jatkumisesta.

Andreas Lubitz haaveili lentokapteenin ammatista ja pitkistä mannertenvälisistä lennoista.

Lehden haastattelemat tutkijat sanovat, ettei silmäongelmien laajuus ole tiedossa. Joidenkin arvioiden mukaan ongelmat saattoivat olla jopa psykosomaattisia. Myös Bild -lehti kertoo näköongelmista.

Lubitzin kotoa on löydetty suuri määrä psyykelääkkeitä ja hänen on eri lähteiden mukaan kerrottu käyneen psykiatrilla ja neurologilla.

Etsinnät jatkuvat

Tutkijat ovat keränneet lentoturmapaikalta koneen osia ja uhrien DNA-näytteitä. Alpeilta on onnituttu keräämään uutistoimisto AFP:n mukaan 78 eri ihmisen DNA:ta.

Viranomaisten mukaan turma-alueelle vuoristoon rakennetaan huomisiltaan mennessä tie, jota voi ajaa mm. mönkijöillä. Ajoneuvoja on tarkoitus käyttää esimerkiksi lentokoneen suurimpien palasten kuljettamiseen alas vuorelta.

Perämies Andreas Lubitzin epäillään ohjanneen halpalentoyhtiö Germanwingsin Airbus A320 -lentokoneen päin vuorta Etelä-Ranskassa viime tiistaina. Kaikki koneessa olleet 150 ihmistä saivat surmansa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme