Mainos
Mainos

Lehti: Arlan maidosta löytyi homemyrkkyä

Ruotsissa Arlan meijerin maidosta on löytynyt syöpää aiheuttavaa homemyrkkyä. Svenska Dagbladetin mukaan Linköpingläisestä meijerimaidosta löytyi syöpää aiheuttavaa aflatoksiinia huhtikuussa.

Lehden mukaan aine on luultavasti peräisin riisistä, jota käytetään rehuna. Rehua on käytetty neljällä tilalla. Riisin on tuonut skånelainen yritys Pakistanista.

Meijerituottajien järjestön edustaja Anna Widell totesi Ruotsin yleisradion haastattelussa, että löytö otetaan vakavasti.

Widellin mukaan myrkkyä sisältänyt maito oli sekoittunut muuhun maitoon niin, ettei haitallisen aineen raja-arvo ylittynyt. Löytö tehtiin pistokokeessa meijerillä.

Aflatoksiini on karsinogeeni ja sitä esiintyy usein homemyrkyissä.

Suomessa asiasta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat, joka muistuttaa, että Arla Ingmanin maito on valmistettu Suomessa suomalaisesta maidosta. Arla-maito on valmistettu Suomessa ruotsalaisesta maidosta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme