Mainos
Mainos

Lehti: Belgian turvallisuuspalvelulla oli tarkkaa tietoa iskusta

Belgian turvallisuusviranomaisilla oli tiedustelutietoa siitä, että terroristit suunnittelivat iskuja lentokentälle ja mahdollisesti myös metroon, kirjoittaa Haaretz-lehti.

Tästä huolimatta iskuihin ei varauduttu riittävästi. Lehden mukaan viranomaisten tiedossa oli, että lentokentälle ja metroon oltiin todennäköisesti iskemässä lähiaikoina.

Lehden mukaan iskut suunniteltiin Syyriassa Raqqassa, jota pidetään tärkeimpänä äärijärjestö Isisin hallitsemista kaupungeista.

Turkin presidentin Recep Tayyip Erdoganin mukaan Turkki oli varoittanut Belgiaa miehen mahdollisista terroriyhteyksistä. Belgian oikeusministeri Koen Geens vastasi, että oli tietoinen siitä, että el-Bakraoui oli lähetetty Turkista Hollantiin, mutta kiisti saaneensa tiedon mieheen liittyneistä terroriepäilyistä.


Juttua korjattu 24.3. klo 9.04:  Belgian tiedustelupalvelulla oli tiedustelutietoa iskusta, mutta ei ole tiedossa, oliko jokin ulkopuolinen taho varoittanut sitä erikseen iskusta.Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme