Mainos
Mainos

Lehti: Britannia valmis maksamaan erorahaa 40 miljardia, EU-viranomaisille se ei riitä

Sunday Telegraph -lehden tietojen mukaan Britannia on valmistautunut maksamaan noin 40 miljardia euroa erorahaa lähtiessään Euroopan unionista. Lehti perustaa tietonsa hallituslähteisiin.

Lehden mukaan Britannia maksaisi vastaavan summan vain osana sopimusta, joka sisältää kaupankäynnin EU:n kanssa.

Telegraph kertoi toukokuussa, että Britannian pääministeri Theresa May olisi vaatinut, että EU ja Britannia sopisivat yksityiskohtaisesti kauppasopimuksesta ennen kuin Britannia suostuisi maksamaan erorahaa. EU puolestaan on katsonut, että ennen kauppasopimusta muun muassa erorahaa ja Britanniassa asuvien EU-kansalaisten oikeuksia koskevissa keskusteluissa olisi edistyttävä.

EU:n brexit-neuvottelija Michel Barnier on kieltäytynyt julkisesti määrittelemästä erorahan määrää. Useat EU-viranomaiset ovat kuitenkin vahvistaneet uutistoimisto AFP:lle, että summa olisi noin 100 miljardia euroa. Näin ollen summa, jonka Britannia olisi lähteiden mukaan valmis maksamaan, jäisi kauas Brysselissä keskustelussa olleesta summasta. 


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme