Mainos
Mainos

Lehti: Carly, 15, koki kammottavan kohtalon pedofiilin kynsissä – tytön äiti varjelee nyt nuoria netin saalistajilta

The New Zealand Herald -lehti kertoo äidistä, joka yrittää auttaa nuoria naisia välttämään tyttärensä kammottavan kohtalon.

Sonya Ryan joutui kokemaan kymmenen vuotta sitten jokaisen äidin painajaisen, kun hänen 15-vuotias tyttärensä Carly Ryan joutui sadistisen pedofiilin uhriksi. 

Pedofiili esiintyi netissä nuorena muusikkona ja käytti peitenimeä Brandon Kane. Hän kävi Carlyn kanssa keskusteluja internetin välityksellä kuukausien ajan ja tyttö suostui tapaamiseen. Kaksikko näki toisiaan jonkin aikaa, kunnes mies ehdotti Carlylle tytön 15-vuotispäivänä tapaamista autiolla rannalla noin 80 kilometriä australialaiskaupunki Adelaidesta etelään. 

Omaiset kertovat Carlyn luulleen Brandonin rakastavan häntä, mutta nuoren naisen elämä päättyi murhaajan käsiin samana iltana. Todellisuudessa Brandon oli Garry Francis Newman -niminen 50-vuotias väkivaltainen pedofiili, joka alkoi pahoinpidellä Carlya rannalla. 

Ensin hän löi tyttöä päähän ja sen jälkeen tukehdutti tämän hiekkaan. Carlyn ruumis löydettiin päivää myöhemmin merestä.

Newman jäi kiinni ja tuomittiin oikeudessa 29 vuodeksi vankilaan. 

Äiti ajaa lakialoitetta

Nyt 10 vuotta myöhemmin Carlyn äiti Sonya Ryan tekee ennaltaehkäisevää työtä nuorten parissa ja yrittää suojella nuoria naisia netissä vaanivilta saalistajilta.

Hän on perustanut Carly Ryanin nimeä kantavan säätiön, joka jakaa tietoa tuntemattomien internetihastusten tapaamisen vaaroista.

Nainen ajaa lakialoitetta, jonka tarkoituksena on kriminalisoida aikuisilta iän valehteleminen netissä ja nuorten houkutteleminen tapaamisiin.  

– Toivon niin paljon, että hän olisi täällä. Yritän epätoivoisesti saada jotakin muutosta aikaan hänen kohtalonsa avulla, Ryan sanoo tyttärestään. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme