Mainos
Mainos

Lehti: CIA selvillä Venäjän sekaantumisesta USA:n presidentinvaaleihin

Yhdysvaltain tiedustelupalvelun CIA:n mukaan Venäjä on sekaantunut Yhdysvaltain presidentinvaaleihin, kertoo Washington Post.

Lehden haastattelemien useiden nimettömien turvallisuuslähteiden mukaan Venäjällä oli laaja operaatio, jolla pyrittiin rampauttamaan demokraattien ehdokkaan Hillary Clintonin kampanja.

Lehden lähteiden mukaan henkilöt, joilla tiedetään olevan yhteyksiä Venäjälle, toimittivat tasaisesti vuotosivusto WikiLeaksille Clintonin kampanjaväen sähköposteja kuukausia ennen vaaleja, mikä vahingoitti Clintonin kampanjaa.

– Tiedusteluväen käsitys on, että Venäjän tarkoituksena oli suosia yhtä ehdokasta, eli saada Trump valittua. Se on myös yhteinen näkemys, kertoi lehden siteeraama korkea-arvoinen tiedustelulähde.  

Trumpin kampanjaväki tyrmäsi lehden tiedot täysin.

– Kyseessä ovat samat ihmiset, jotka väittivät, että Saddam Husseinilla on joukkotuhoaseita. Vaalit päättyivät jo kauan sitten yhteen suurimmista voitoista valitsijamiesten määrässä. Nyt olisi aika mennä eteenpäin ja tehdä Amerikasta jälleen suuri, sanottiin Trumpin tiimin tiedotteessa. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme