Mainos
Mainos

Lehti: Egyptin Mubarakia voi odottaa kuolemantuomio

Egyptin entistä presidenttiä Hosni Mubarakia voi odottaa jopa kuolemantuomio, jos hänet todetaan syylliseksi mielenosoittajien kuolemiin.

Valtion omistama Al-Ahram-lehti siteeraa Kairon vetoomustuomioistuimen päällikköä, jonka mukaan Mubarak saatetaan teloittaa mahdollisen oikeudenkäynnin jälkeen, jos surmat osoittautuvat harkituiksi.

Päällikkö Zakaria Shalash viittasi surmista syytetyn ex-sisäministerin kertomaan. Tämä on sanonut, että entinen johtaja määräsi käyttämään väkivaltaa mielenosoittajia vastaan.

Mubarak ja hänen kaksi poikaansa pidätettiin muutama päivä sitten kuulusteluja varten. Ex-presidenttiä ja hänen poikiaan epäillään korruptiosta, ja Mubarakia itseään myös mielenosoittajien ampumisista.

Mubarak sai kuulustelujen alettua sydänkohtauksen ja joutui sairaalaan. Tänään Mubarak päätettiin siirtää sotilassairaalaan, mistä hänet aiotaan viedä vankilaan kunhan hänen terveydentilansa kohentuu.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme