Mainos
Mainos

Lehti: FBI:n johtaja pyytänyt oikeusministeriötä tyrmäämään Trumpin väitteen salakuuntelusta

New York Times -lehden tietojen mukaan Yhdysvaltojen liittovaltion poliisin FBI:n johtaja James Comey on pyytänyt maan oikeusministeriötä julkisesti torjumaan presidentti Donald Trumpin salakuunteluväitteen. 

Trump väitti, että ex-presidentti Barack Obama on salakuunnellut häntä. New York Timesin lähteen mukaan Comey pyysi ministeriötä korjaamaan Trumpin väitettä, koska se virheellisesti vihjaa, että FBI on rikkonut lakia. Oikeusministeriö ei ole ainakaan toistaiseksi tehnyt näin 

FBI sekä oikeusministeriö kieltäytyivät kommentoimasta asiaa lehdelle. 

Trump vaati kongressilta tutkintaa 

Trump kirjoitti lauantaina Twitterissä, että Obama määräsi puhelinkuuntelun Trumpin puhelimiin ennen marraskuun vaaleja. Obama on kiistänyt asian edustajansa kautta. 

Obaman tiedustelupäällikkö James Clapper on aiemmin sanonut NBC:n haastattelussa, "ettei tällaista salakuuntelutoimintaa ole kohdistunut kampanjan aikana presidentiksi valittuun Trumpiin tai hänen kampanjaansa".  

Trump vaati eilen kongressia tutkimaan väitteet "poliittisesti värittyneestä tiedustelusta" viime vuoden vaalikampanjan aikana. 

– Presidentti Donald Trump haluaa, että samalla, kun tutkitaan Venäjän toimintaa, kongressin tiedustelukomiteat käyttävät toimivaltaansa päättääkseen, käytettiinkö tiedusteluvaltuuksia vuonna 2016 väärin, sanoi Valkoisen talon tiedottaja Sean Spicer.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot