Mainos
Mainos

Lehti: Fiat 500 Vuoden autoksi

Uusi Fiat 500 on yksi viime aikojen retro-aallon mukana esiteltyjä autoja.

Euroopan moottorijournalistit ovat valinneet Fiatin uuden retrohenkisen 500-mallin Vuoden autoksi, kertoo hollantilainen Autovisie verkkosivuillaan www.autovisie.nl. Fiat ei ole kommentoinut tietoa, joka on määrä virallisesti julkistaa vasta ensi maantaina. Italiassa ja muutenkin Cinquecentona tunnettu pieni auto jätti taaksen muun muassa Mazda 2:n ja Ford Mondeon.

Uusi Fiat 500 on yksi viime aikojen retro-aallon mukana esiteltyjä autoja. Vanhaa peilaten mutta uutta tekniikkaa edustavat samalla tavalla esimerkiksi täysin uudistettuina versioina tuotettavat Kupla ja Mini.

Heti esittelystään suuren suosion saanut uusi 500 on aivan eri auto kuin pieni edeltäjänsä. Vuonna 1957 esitelty 500 oli takamoottorinen ja -vetoinen, alle kolmimetrinen ajokki. Auto sai suursuosion etenkin Italiassa, jossa sitä näkee liikenteessä edelleen. Autoa valmistettiin 18 vuoden aikana 3,6 miljoonaa. Uusi 500 on nykytyyliin etumoottorinen ja -vetoinen, ja pituuttakin on yli puoli metriä enemmän.

(MTV3-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme