Mainos
Mainos

Lehti: Gaddafille virtaa yhä miljardeja ulkomailta

Libyan johtaja Muammar Gaddafi siirtelee yhä miljardejaan ympäri maailmaa. Sanomalehti Los Angeles Timesin mukaan monet maat eivät halua jäädyttää Gaddafin varoja, vaikka YK päätti asiasta jo helmikuussa.

Lehti on saanut tietonsa nimettömiltä lähteiltä EU:ssa, YK:ssa ja Yhdysvalloissa. Lähteiden mukaan muun muassa Afrikan maat, joilla on vahvat kauppasuhteet Libyaan, eivät halua puuttua Gaddafin varoihin.

Myös suurista talouksista Intia, Kiina ja Venäjä ovat suostuneet jäädyttämään vain osan varoista. Yhdysvallat ja EU ovat jäädyttäneet kaikki löytämänsä Gaddafin rahat, noin 40 miljardia euroa.

Kukaan ei tiedä, kuinka paljon rahaa Gaddafilla on ulkomailla.

YK:n sääntöjen mukaan valtioiden tulee raportoida varojen jäädytyksistä vasta neljän kuukauden päästä turvallisuusneuvoston päätöksestä.

– Neljän kuukauden viive on iso heikkous YK-järjestelmässä. Ja koska Gaddafilla on aiempaa kokemusta pakotteista, hän tietää, miten järjestelmä toimii, diplomaattilähde kertoi lehdelle.

(MTV3 - STT - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme