Mainos
Mainos

Lehti: Irakin vankilat shiiajoukkojen käsissä

Irakilasissa vankiloissa vallitsee aseistettujen shiiamuslimien diktatuuri, sanoo apulaisoikeusministeri Pusho Ibrahim Ali Dzaz Jei.

Shiiamuslimit pitävät Irakin vankilajärjestelmää käsissään, kertoo Irakin apulaisoikeusministeri Pusho Ibrahim Ali Dzaz Jei tämän päivän Washington Post -lehdessä. Shiiajoukkiot ovat vapauttaneet törkeistä rikoksista tuomittuja aatetovereitaan ja teloittaneet sunnimuslimivankeja.

- Emme yksinkertaisesti pysty valvomaan vankiloita. Aseistautuneet joukkiot ovat soluttautuneet vankiloihimme ylätasolta alas asti Basrasta Bagdadiin, hän sanoi.

Amerikkalaisviranomaiset aikovat siirtää valvonnassaan olevat vankilat Irakin hallintaan, mutta Jei on pyytänyt amerikkalaisia luopumaan aikeesta. Suunnitelmissa on ollut siirtää irakilaisille viisi vankilaa, joissa on yli 15 000 vankia. Näiden joukossa on myös pahamaineinen Abu Ghraibin vankila Bagdadissa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme