Mainos
Mainos

Lehti: Iran uhkaa laajalla uraanin rikastuksella

Iran aikoo jatkaa uraanin rikastamista, mikäli kiistaa maan ydinohjelmista viedään YK:n turvallisuusneuvostoon. Kansainvälinen atomienergiajärjestön IAEA päättää jatkotoimenpiteistä helmikuun alussa.

Iran jatkaa uraanin rikastamista "teollisessa mittakaavassa", jos kiista maan ydinohjelmista viedään YK:n turvallisuusneuvostoon. Näin varoitti Iranin pääneuvottelija Ali Larijani Financial Times -lehdessä.

- Jos neuvottelutie on auki, pyrimme mieluummin lopputulokseen keskusteluiden avulla. Mutta jos tämä tie on suljettu, meidän on toteutettava toista strategiaa. Kaikki riippuu nyt siitä, miten meitä kohdellaan, Larijani sanoi.

Hän huomautti, ettei kysymyksestä ole myöskään kansainvälistä yhteisymmärrystä.

Yhdysvallat ja Irania taivutellut EU-kolmikko Britannia, Saksa sekä Ranska ovat ehdottaneet ratkaisun etsimistä YK:n turvallisuusneuvostossa. Venäjä ja Kiina ovat puolestaan korostaneet neuvotteluiden merkitystä.

Kansainvälisen atomienergiajärjestön IAEA:n pitäisi päättää ensi kuun alussa, siirretäänkö selkkaus turvallisuusneuvostoon.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme