Mainos
Mainos

Lehti: Israelilla suunnitelmat iskeä Iranin ydinlaitoksiin

Israel on laatinut valmiiksi suunnitelmat ilma- ja maahyökkäyksistä, jotka kohdistuisivat Iranin ydinlaitoksiin, jos Iranin ydinkiista ei ratkea diplomaattisin keinoin, kertoo Lontoossa ilmestyvä Times-lehti.

Lehden mukaan Israelin pääministeri Ariel Sharon ja hänen läheisimmät ministerinsä antoivat "alustavan siunauksensa" iskuille jo viime kuussa. Amerikkalaisviranomaiset ovat antaneet ymmärtää, ettei Yhdysvallat ole Israelin tiellä, jos se aikoo toteuttaa suunnitelmansa, lehti kirjoittaa.

Israelissa lehden tietoja vähäteltiin. Kun varapääministeri Shimon Peresiltä kysyttiin onko mahdollista, että Israel hyökkäisi Iranin ydinlaitoksia vastaan, hän vastasi:

- Enpä usko.

Yhdysvallat ja EU epäilevät, että Iran käyttää ydinohjelmaansa valmistaakseen ydinaseita. Iran on kiistänyt epäilyt ja vakuuttanut, että ohjelma on täysin rauhanomainen.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme