Mainos
Mainos

Lehti: Ivanka Trumpin nimeä kantavia vaatteita tehty kiinalaisessa nyrkkipajassa – tarkastus paljasti lukuisia rikkeitä

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin tyttären Ivanka Trumpin vaatemerkin tuotteita on teetetty kiinalaisessa tehtaassa, jonka työntekijät ovat tehneet jopa 80 tuntia ylitöitä kuukaudessa pienellä palkalla.

Vaatetehtaaseen tehdystä tarkastuksesta kertoo The Washington Post. Tehtaan 80 työläistä valmistavat vaatteita eräälle alihankkijayhtiölle, joka puolestaan tilaa lukuisilta tehtailta vaatteita monille merkeille, kuten Calvin Kleinille ja Tommy Hilfigerille,

Amerikkalaislehden mukaan suuri osa Ivanka Trumpin nimellä myytävistä vaatteista valmistetaan nimenomaan Kiinassa.

Esimerkkitehtaan tarkastus paljasti, että sen työntekijöiltä vaadittiin säännöllisesti lähes 60 tuntista työviikkoa, ja työstä on maksettu 62 Yhdysvaltain dollaria viikossa. Kuukausipalkka lähentelee tai jopa alittaa Kiinan joidenkin alueiden lakisääteiset minimipalkat.

Washington Post kertoo, että Kiinan lain mukaan ylitöitä saa teettää korkeintaan 36 tuntia kuukaudessa. Tarkastuksen mukaan rajat paukkuivat tehtaan kaikilla osastoilla, ja ylitöitä saattoi kertyä työntekijää kohden jopa reilut 80 tuntia kuukaudessa. Ylitöitä tarkasteltiin syyskuun 2015 ja elokuun 2016 väliseltä ajalta.

Lisäksi monien työläisten sosiaali- ja vakuutusturvassa, terveydenhuollossa ja muissa työntekijän oikeuksia suojaavissa asioissa oli puutteita.

Kymmenien miljoonien vaatebrändi

Fair Labor Association – järjestön lokakuussa tekemän auditoinnin tulokset julkistettiin Washington Postin mukaan maanantaina. Raportista ei selviä, valmistiko tehdas tarkastushetkellä Trumpin tyttären malliston vaatteita vai ei.

Nyrkkipajojen käyttö on Trumpin tyttärelle kiusallista, sillä hän on yrittänyt nostaa profiiliaan muun muassa työhön ja naisten oikeuksiin liittyvissä asioissa.

Hän on myös puolustanut isänsä rummuttamaa "osta amerikkalaista, palkkaa amerikkalaisia" – agendaa.

Ivanka Trump julkaisee pian "Women who work" –nimisen kirjan, jossa hän jakaa naisille neuvojaan esimerkiksi liike-elämästä, yrityksen johtamisesta ja perheestä.

Hän on siirtänyt vaatemerkkinsä johtamisen muille, koska hän aloitti Valkoisen talon epävirallisena neuvonantajana.

Ivanka Trumpin nimeä kantavan brändiyrityksen varat siirrettiin hänen miehensä sukulaisten hallinnoiman säätiön haltuun. Brändin arvon arvellaan olevan yli 50 miljoonaa dollaria. Ivanka Trump on Washington Postin mukaan säätiön ainoa edunsaaja.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme