Mainos
Mainos

Lehti: Jemenin siepatuista maksettiin 16 miljoonaa dollaria

Itävaltalaisopiskelijan ja suomalaispariskunnan vapautuksesta maksettiin uusimman tiedon mukaan 16 miljoonaa dollaria eli 12,3 miljoonaa euroa. Näin kertoo tänään Die Neue Kronen Zeitung.

Itävaltalaiset diplomaatit olivat tiettävästi johtavassa asemassa vapautusoperaatiossa. Yksityiskohtia neuvotteluista ja vapautuksesta ei ole kuitenkaan vielä kerrottu.

Eri medioiden mukaan rahaa virtasi Omanista sieppaajille. Keltaiseen lehdistöön kuuluva, mutta Itävallan suurin päivälehti Die Neue Kronen Zeitung kertoo jemeniläisin medioihin viitaten, että vapautuksesta maksettiin 16 miljoonaa dollaria eli 12.3 miljoonaa euroa. Summasta neljä miljoonaa dollaria meni lehden mukaan heimojen välittäjille.

Korkea-arvoinen jemeniläinen turvallisuusviranomainen on aiemmin sanonut uutistoimisto Reutersille, että Oman maksoi lunnaita. Silloin ei kuitenkaan puhuttu tarkasta summasta. Virallisesti mitään lunnaita ei ole maksettu.

(Lähteet: ORF, Der Standard, Österreich, Die Neue Kronen Zeitung, Kurier)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme