Mainos
Mainos

Lehti: Junckerin ja Mayn tapaaminen oli fiasko – "Mitä enemmän kuulen, sitä skeptisemmäksi muutun"

EU-komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker on luonnehtinut Britannian EU-eroa ajavaa pääministeriä Theresa Mayta harhaiseksi, kertoo muun muassa Telegraph-lehti.

Lehti perustaa juttunsa saksalaislehti Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitungille vuodettuihin tietoihin Junckerin ja Mayn yhteisestä illallisesta Lontoossa viime viikolla. Ilmeisesti illallinen oli fiasko.

Saksalaislehden mukaan Juncker kertoi illallisen jälkeen Saksan liittokansleri Angela Merkelille, että May on tyystin "eri galaksilla". Lehden mukaan May olisi sanonut Junckerille, ettei brittien tarvitse maksaa EU:n vaatimaa kymmenien miljardien erorahaa, koska EU-sopimukset eivät sitä edellytä. Junckerin valtuuskunta vastasi, ettei EU ole mikään golf-klubi, josta voi erota noin vain.

– Mitä enemmän kuulen, sitä skeptisemmäksi muutun, Juncker sanoi lehden mukaan, kun kuunteli Mayn vaatimuksia.

Mayn sanotaan tehneen EU-komissiolle selväksi, että hän odottaa tulevansa uudelleenvalituksi kesän parlamenttivaaleissa.

Sunday Timesin mukaan May olisi vaatinut, että EU ja Britannia sopivat yksityiskohtaisesti kauppasopimuksesta ennen kuin Britannia suostuisi maksamaan erorahaa.

May kiisti sunnuntaina BBC:lle, että hänen vaatimuksensa olisivat olleet kohtuuttomia.

– En ole eri galaksilla. Tämä kertoo siitä, että tulee aikoja, jolloin näistä neuvotteluista tulee tiukat.

Lähteenä myös Forbes ja AFP.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme