Mainos
Mainos

Lehti: Kaakkois-Ranskassa on seurattu radikalisoitumista pitkään

Nizzaa ympäröivä Alpes-Maritimesin alue on ollut radikalisoitumista tutkivien viranomaisten suurennuslasin alla jo pitkään ennen torstain iskua, kirjoitti ranskalaislehti Le Monde viikonloppuna.

Ranskan kaakkoiskulmalta tiedetään lähteneen viime vuosien aikana kymmeniä ranskalaisjihadisteja Syyriaan, Irakiin tai Libyaan. Lisäksi alueella on tehty aiempina vuosina terrorismiin liittyvää tutkintaa.

Lehden mukaan Alpes-Maritimes on muun muassa Pariisia ympäröivän Ile-de-Francen lisäksi yksi niistä Ranskan alueista, joilla on eniten epäilyjä radikalisoitumisen uhan alla olevista ihmisistä. Alpes-Maritimesin viranomaiset kertoivat helmikuussa, että alaikäisiä koskevia tapauksia oli yli 120.

Le Monde kirjoittaa, että alue on ottanut uhan tosissaan ja paikalla on tehty tarkkaa ja pitkäjänteistä työtä radikalisoitumisen ehkäisemiseksi. Esimerkiksi Pariisin marraskuun iskujen jälkeen alueella on suljettu lehden mukaan muutamia luvattomia rukoushuoneita

Lehti kertoo lisäksi, että yksi Ranskan tunnetuimmista jihadistivärvääjistä on ollut senegalilaistaustainen nizzalainen Omar Diaby, joka on aikoinaan liitetty äärijärjestö al-Qaidan alahaaraan. Lehti kirjoittaa Diabyn keränneen aikanaan nopeasti huomiota Youtubessa julkaisemillaan propagandavideoilla.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme