Mainos
Mainos

Lehti: Kaksi nuorta syytteeseen Tennesseen maastopaloista

Yhdysvalloissa kaksi nuorta on asetettu syytteeseen Tennesseen tuhoisista maastopaloista, joissa kuoli 14 ihmistä ja loukkaantui liki 150. Keskiviikkona pidätetty kaksikko saa syytteet törkeästä tuhopoltosta, kertoo Washington Post.

Epäillyt ovat viranomaisten huostassa Sevierin piirikunnassa.

Kaksikko on kotoisin Tennesseestä, mutta he eivät ole paikallisia Sevieristä. Viranomaiset eivät paljastaneet heistä mitään muita tietoja, kuten sukupuolta tai ikää.

Joulukuun alun maastopaloja on kuvailtu Tennesseen osavaltion suurimmiksi sataan vuoteen.

Viranomaiset ovat saaneet arvostelua siitä, miten paloista ilmoitettiin. Kritiikin mukaan evakuointivaroituksen antaminen viivästyi.

Sevierin piirikunnan pormestarin mukaan paloissa tuhoutui ainakin 1000 rakennusta. ABC Newsin mukaan lisäksi ainakin 700 rakennusta vaurioitui osittain.


Kuivuus ja tuuli pahensivat 

Maastopalo pääsi irti kansallispuistossa Chimney Topsin alueella. Palon leviämistä edisti se, että seutu oli kärsinyt kuivuudesta. Lisäksi liekkejä lietsoi voimakas tuuli.

Pahasti palossa kärsineen Gatlinburgin asukkaat ja kauppaliikkeiden omistajat pääsivät muuttamaan keskiviikkona takaisin koteihinsa ja liiketiloihinsa. Sivulliset pääsevät kaupunkiin kuitenkin vasta perjantaina.

Gatlinburgin keskusta näyttäisi selvinneen palossa ehjänä, vaikka tuli tuhosi kaupungin muita osia.

Arviota Tennesseen suurpalon aineellisten vahinkojen kokonaismäärästä ei ole toistaiseksi julkistettu. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme